Информационна кампания по въвеждане на БЕЛИ СЕРТИФИКАТИ ЗА ЕНЕРГИЙНИ СПЕСТЯВАНИЯ

апр. 14, 2015 | Коментирай

ВСИЧКО ОКОЛО НАС ПОМАГА

Проект на Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) за създаване на предпоставки за въвеждане на нови финансови инструменти – БЕЛИ СЕРТИФИКАТИ ЗА ЕНЕРГИЙНИ СПЕСТЯВАНИЯ

wcertificates

Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) стартира информационна кампания под наслов „ВСИЧКО ОКОЛО НАС ПОМАГА“ за създаване на предпоставки за въвеждане на нови финансови инструменти – БЕЛИ СЕРТИФИКАТИ ЗА ЕНЕРГИЙНИ СПЕСТЯВАНИЯ.

 

Стартът на информационната кампания „ВСИЧКО ОКОЛО НАС ПОМАГА“ на АУЕР ще бъде даден с откриваща пресконференция в София на 28-ми април в пресцентър НДК, организирана за всички присъстващи журналисти, които имат желание да бъдат детайлно запознати относно предстоящите да бъдат въведени финансови механизми за енергийни спестявания, ключов инструмент за постигане на целите за енергийна ефективност и повишаване нивото на изпълнение на мерки за енергийни спестявания в България, зададени от ЕС.

 

Основна цел на настоящата кампания е да предостави изчерпателна и детайлна информация относно нуждите и дългосрочните ползи от предстоящото въвеждане на търгуемите бели сертификати в рамките на Оперативна Програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013, съфинансирана от Европейския Съюз чрез Европейски фонд за Регионално развитие.

 

Информационната кампания включва организиране на 6 специализирани семинара в 6-те района на планиране, със следния график:

12 май – гр. Плевен, 15 май – гр. Пловдив, 19 май – гр. Русе, 21 май – гр. Варна, 22 май – гр. Бургас, 26 май – гр. София.

На информационните семинари експерти от сектора ще представят изчерпателна информация относно финансовия механизъм, както и дългосрочните нужди и причини в него да се включат не само задължените лица по закона за Енергийна Ефективност, а и всички заинтересовани страни, които желаят да инвестират в подобряване на качеството си на живот.

 

На откриващата пресконференция ще бъде разпространенa прес-информация за проекта, която съдържа изчерпателно описание на кампанията, както и същността на механизма на Търгуемите бели сертификати за енергийни спестявания.

 

Публикувано в: Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *